Skip to content

Avisrunden: Valiumtåke og bedre enn Michael Jackson

november 2, 2010

Velkommen til avisrunden – spalten der vi gjennomgår plateanmeldelsene i de viktigste norske avisene. Også denne uka er det mange lytteverdige skiver å ta fatt på:

Monster Magnet – «Mastermind»
Dagbladet: 5

Hvem?: Hardrock/stonerrock-kvartett fra New Jersey, som debuterte i 1990. Mastermind er deres åttende skive, og den første på tre år.

Sitatet: Mastermind er mer god gammeldags valiumtåke, bly i skotuppene og ulmende psykedelia. «Hallucinating Bomb» kverner rundt et sakralt og stampende vers, «Perish In Fire» er Wyndorf i det fandenivoldske hjørnet med et hektisk 70-tallsdriv, mens «Time Machine» er neddempet og reflekterende.
Torgrim Øyre, Dagbladet


N.E.R.D. – «Nothing»
Aftenposten: 5
Dagbladet: 4
VG: 4

Hvem? Bandet til superprodusentene i The Neptunes. Stikkord for platene pleier å være melodiøs og superfunky sjangerlek.

Sitatet: Denne gangen har N.E.R.D. blandet 60- og 70-talls psykedelisk rock med funkrytmer og iørefallende melodier. Pharrells stemme er sexy som alltid og formidlingsgleden så stor at N.E.R.D. sjarmerer seg inn i ethvert musikkhjerte, til tross for at deler av låtmaterialet kunne vært mer relevant.
Christine Dancke, Aftenposten

Frida Ånnevik – Synlige hjerteslag
Dagbladet
: 5
VG: 4
Aftenposten: 4

Hvem? 26 år gammel, og fra Ridabu utenfor Hamar. Sanger og låtskriver som uanstrengt blander det rotekte og norske med noe internasjonalt og urbant.

Sitatet: Både som sanger og låskriver går Frida Ånnevik forsiktig til verks. Dermed blir innholdet desto sterkere formidlet. En sterk debut, fra en artist som fra første stund markerer at hun har en personlig og konsekvent stil.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Broken Records – «Let Me Come Home»
VG: 5

Hvem? Indiesekstett fra Edinburgh, som ofte sammenliknes med Arcade Fire. Dette er deres andre plate.

Sitatet: Som de Springsteen-lausungene de i alle fall er, forteller sekstetten intense og insisterende historier du føler du kjenner, men med glede hører om igjen.
Tor Martin Bøe, VG

Ne-Yo – «Libra Scale»
VG: 4
Dagbladet: 4
Aftenposten: 4

Hvem? Kongen av sympatisk R&B, megastjerne i USA – i Norge mest kjent for sitt samarbeid med vår hjemlige produksjonsduo Stargate.

Sitatet: Genuine Only kunne vært en George Michael-høydare, på singelen Beautiful Monster er han med Stargate på rave, mens Cause I Said So antagelig er bedre enn det vi kan forvente på det kommende «nye» Jacko-albumet.
Thomas Talseth, VG


Warpaint – «The Fool»
Aftenposten: 5

Hvem? Fire kvinner sterkt Los Angeles-band, spiller stemningssterk kunstrock med nikk til The xx og Panda Bear.

Sitatet: Låtene drives frem av seig bass, nesten mumlende vokal, og aller mest en tynn, men likevel bitende gitarlyd. Alle med sans for dvelende, hypnotisk rockemusikk vil ha mye å hente her.
Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten

 

Har du ikke Wimp? Det kan du gjøre noe med her.

God musikkuke!

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: