Skip to content

Karpe Diem: – Vi er ikke velkommen

november 4, 2010
Nominert til MTV-pris, ikke invitert til helgens prisutdeling.
(730)

Det var ikke bare fryd og gammen for Chirag og Magdi å vinne årets MTV-pris for beste norske artist. I et blogginnlegg som 730 har snoket seg til forteller Karpe Diem at de – til tross for at de vant og er nominert til en European Music Award – ikke ble invitert til søndagens EMA-utdelingen i Madrid. Her er innlegget som de har skrevet for sitt nettsted:

Hei! Som mange av dere vet har Karpe Diem vunnet i kategorien Best Norwegian Act under årets EMA, og er dermed nominert til Best European Act. Dritfett. Vi skriver dette først og fremst for å si takk. Riktignok er det en jury som har bestemt nominasjonene, men for å vinne en sånn MTV-pokal er et band avhengig av at fansen/familie/venner stemmer. Vi er evig takknemlige for at dere tok Karpe til topps.

Årets EMA-utdeling skal være i Madrid i år, og da MTV ga oss gladnyheten om at vi hadde vunnet var vi sjeleglade for at vi skulle ned til Spania for å hente prisen. Ikke minst gledet vi oss til å se showet og hvem som vinner prisen for Best European Act.

– Hot, sa Chirag. – Gøy, sa Magdi.

Mens vi gjorde intervjuer om hvor fabelaktig dette var, sa MTV at de skulle komme tilbake til oss med detaljer om Madrid. Etter litt tid dumpet denne bomben inn på mailen vår:

– Wack, sa Chirag. – Haha, sa Magdi.

I mailen står det ikke bare at MTV ikke har tenkt til å fly ned Karpe Diem til utdelingen, det står faktisk at vi ikke er velkommen. Til og med om vi betaler flybilletten, tar på oss det fineste vi har og banker på døra til lokalet der utdelingen av pokalen vi har vunnet finner sted, er det IKKE to seter det står Magdi og Chirag på. Ikke på dass engang. 🙂

«This year no local winners at the awards».

Hmmm, Enrique Iglesias vant i år Best Spanish Act, og er dermed nominert til Best European Act akkurat som Karpe Diem. MTV skriver altså at Enrique heller ikke er invitert. Bailamos!

For å oppsummere kort hvordan verden fungerer: MTV plukker ut de fem mest populære bandene/artistene i hvert europeiske land, og nominerer dem til det respektive landets beste «act». Så får de fansen til hvert av disse bandene til å klikke ihjel nettsiden deres for å stemme på sin favoritt. Masse, masse treff og klikk på MTVs nettsider betyr naturligvis penger til MTV, og hver gang man trykker på «Vote» dukker det opp en liten reklame for Suzuki. Så kårer de en vinner som de verken sponser ned eller enda verre: orker å invitere.

Hvis ikke MTV gjør det så må bare vi beklage på MTVs vegne. Vi regner med at folk som stemmer på favorittbandet sitt til en MTV-pris, også stemmer fordi de ønsker å gi favorittbandet sitt en mulighet til å dra på EMA og oppleve det. Det skulle vel bare mangle når de har brukt såpass mye tid på MTVs nettsider.

Vi er sykt takknemlige for det året her, og vi runder av turneen med to konserter på Rockefeller der vi lover å levere noe vi aldri har levert før. Takk igjen til alle som har kommet på konserter, kjøpt skiva og stemt på oss. Vi er ikke bitre, men noen må si i fra hva som skjer bak kulissene. Selv om det betyr at MTV plutselig glemmer å spille musikkvideoene våre.

Much love,
Chirag og Magdi

PS: Fun fact: MTV flyr ned to NRJ-vinnere. Men altså ikke oss. 🙂

MTVs norske musikksjef Jan Tørresen forteller 730 at de synes situasjonen er beklagelig.

– Vi hadde ønsket å se Karpe Diem i Madrid, men vi må følge de retningslinjer vi har fått fra EMA.

– Dette gjelder alle regionale vinnere uansett territorium. Det henger sammen med at EMA er en internasjonal produksjon og logistikken, om alle regionale vinnere, samt plateselskap-representanter skal delta, blir umulig å håndtere. Men MTV internasjonalt, altså TAM (talent & music), kan på eget inititiv invitere artister med internasjonale listeplasseringer, sier Tørresen til 730.

EMA 2010 Madrid sendes direkte på MTV Norge søndag klokken 20:00 med Eva Longoria som vertinne. Showet inkluderer opptredener fra Katy Perry, Ke$ha, Kid Rock, Kings of Leon, Linkin Park, B.o.B & Hayley Williams, Plan B, Miley Cyrus, Bon Jovi, Shakira og Rihanna.

Karpe spiller på Rockefeller i Oslo på lørdag. Konserten ble utsolgt for lenge siden. Billetter til ekstrashowet, som går ned samme sted 28. januar, er nå i salg.
Hør Chirag og Magdis musikk hos WiMP og last den ned her .
Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: