Skip to content

Ukas Retro – kubansk kjærlighet

november 4, 2010

Buena Vista Social Club, oppkalt etter en klubb i 1940-tallets Havana, er et musikalsk samarbeidsprosjekt mellom den anerkjente amerikanske gitaristen Ry Cooder og en rekke ukjente kubanske musikere av den eldre garde. Artister med mer enn et halvt århundres erfaring, som synger og spiller med en ærlig og åpenbar kjærlighet til låtmaterialet. Alle sangene ble spilt inn live på Cuba – noen av dem i musikernes egne, små leiligheter – og lyden er utrolig dyp og rik, noe som fort ville gått tapt i digitale opptak eller i moderne studioer.

Forrykende start

Av høydepunktene kan nevnes åpningskuttet «Chan Chan», en komposisjon av den 89-årige bandlederen Compay Segundo, samt melodien  «Pablo Nuevo» som viser Ruben González blendende pianospill.

Tilfeldighetenes spill

Ibrahim Ferrer gikk, ifølge Cooder, bare forbi på gata da Sistnevnte dro han inn i studio for å spille inn «De Camino A La Verada». Cooder viser en respekt og ærbødighet til sangene, som er tydelig i hans produksjon og gitarspill på albumet. Hvis du kun skal høre ett album med kubansk musikk, bør det være Buena Vista Social Club.

Last ned Buena Vista Social Club i Musikkbutikken

Hør albumet i WiMP

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: