Gå til innhold

Hør den nye Michael Jackson-låta

november 8, 2010

At en artist dør er såklart ikke noen grunn til at vedkommende skal slutte å gi ut musikk – kanskje tvert imot. Fra Elvis til John Lennon til 2Pac – antallet utgivelser som har kommet ut lenge etter deres dødsfall har vært tallrike.

Nå er turen kommet til Michael Jackson. Popkongen holdt på med et nytt album før han døde, i samarbeid med folk som Will.i.am (Black Eyed Peas) Ne-Yo og Akon. Nå blir en hel plate – kalt Michael – ferdigstilt til utgivelse i desember, og i dag kom første smakebit.

Låta Breaking News kan du høre på Michaeljackson.com

Smakebiten ble spilt inn i et studio i New Jersey i 2007, og er nok velkommen hos mange fans som kanskje særlig savner den funky, snappy artisten Michael framfor den pompøse balladekongen.

Aftenposten skriver også i sin anmeldelse at både tempo, tyngde og rytme minner om låter Jacko lagde i sin storhetstid på 80-tallet.

Tekstmessig er det derimot litt vanskeligere å svelge budskapet her, ifølge anmelder Robert Hoftun Gjestad:

At Jackson var en jaget mann, er ikke akkurat breaking news i dag, og det hele føles litt slitt i sin kritikk. Media var ille, ja, og ihuga fans vil nikke anerkjennende her. Men det var da andre som presset hardt på i apparatet rundt ham den siste tiden før han døde også.

Coveret på albumet er for øvrig laget av Kadir Nelson, og skal vise viktige øyeblikk i Jacksons liv.

Hva synes du om låta?

No comments yet

Legg igjen en kommentar