Skip to content

Avisrunden: Hvem har stemme som et ondt terrorvåpen?

november 9, 2010

Vi på Online.no er musikkelskere og ikke hatere, men av og til kan det jo også dukke opp plater som er så DÅRLIGE at de også kan være verdt å låne ørene til.

Om du er interessert, kan du lese videre under omtalen av James Blunts nye album.

Her er uansett ukas viktigste plater, ifølge kritikerne i VG, Dagbladet og Aftenposten. Hør dem alle i Wimp, eller skaff deg tilgang her!

 


 

Cee-Lo Green – «The Lady Killer»
Aftenposten: 6
VG: 5
Dagbladet: 3

Hvem?: Cee-Lo fra Atlanta er kanskje mest kjent for hiten Crazy, som han lagde sammen med produsent Danger Mouse under Gnarls Barkley-navnet. Han har imidlertid en lang karriere bak seg som soloartist og medlem av rapgruppen Goodie Mob. Har i høst hatt stor suksess, ikke minst på nettet, med hiten Fuck You.

Sitatet: Det er fullt av potensielle hits, og et perfekt eksempel på hvordan kommersialitet og kvalitet kan gå hånd i hånd. Vi får alt fra låter som hadde passet rett inn på en sampleplate med det beste fra Motown på 60-tallet, som It’s OK og Satisfaction, til nåtidens urbane og moderne retrosound på Bright Lights, Bigger City.
Christine Dancke, Aftenposten

 


 

James Blunt – «Some Kind of Trouble»
Dagbladet: 1
VG: 2

Hvem?: Singer/songwriter som kritikerne elsker å hate. Plaget livet av de fleste av oss med kjempehiten You’re Beautiful i 2005.

Sitatet: Så er det selvsagt også noe av en skjebne å begå én gigantisk, superirriterende pophit når du samtidig er en godt under middels medioker singer/songwriter med en stemme som har et par riktig kjipe karakteristika: en liksomsårbar skjelv og en géleaktig falsett. I kombinasjon gjør dette Blunts stemme til et ondt terrorvåpen.
Sven Ove Bakke, Dagbladet

 Kid Cudi – «Man on the Moon II: The Legend of Mr. Rager»
Aftenposten: 5
VG: 5

Hvem? 26-åring fra Cleveland, som hadde en brukbar hit med låta Day ‘n Nite i fjor. Får mye skryt, ikke minst fra åndsfrende og kollega Kanye West.

Sitatet: «Dypt» er et stikkord på flere plan her; musikken er mørk og sakteflytende, rappingen og vokalen spøkelsesaktig, hjemsøkt av blues. Ukonvensjonelt fengende også. Kid Cudi omsetter angivelige personlige plager i imponerende original hip hop.
Thomas Talseth, VG


 


 

Hypertext – «Astronaut Kraut!»
Aftenposten: 5
VG: 4
Dagbladet: 4

Hvem?: Indieband fra Haugesund som debuterte i 2007, kanskje mest kjent for å ha Susanne Sundfør som medlem.

Sitatet: Ni fascinerende og gode låter som plasserer seg i en alternativbås lett inspirert av for eksempel Sonic Youth, men også med noen nikk til mørkere britisk rock fra 80-tallet. Alt meget godt spilt og produsert sammen med Jørgen Træen i Bergen.
Robert Hoftun Gjestad, Aftenposten

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: