Skip to content

Deftones: – Norge kan glede seg!

november 29, 2010
tags: ,

Deftones

På søndag kommer Deftones – et av verdens desidert tøffeste rockeband – til Norge for å spille på Sentrum Scene i Oslo. Til tross for at California-bandets bassist Chi Cheng har ligget i koma i et år etter en bilulykke, er deres seneste, sjette album Diamond Eyes svakt terningkast 6. Det var derfor stas å få ringe opp en av gutta, keyboardist Frank Delgado.

Frank, hva gjorde dere etter at Chi falt i koma?

– Da det skjedde visste vi ikke hva vi skulle gjøre, så vi stoppet det vi drev med, som var å spille inn musikk, mens vi ventet på å finne ut hvordan det gikk med ham. Etter noen måneder ringte vi Sergio Vega, bassisten i Quicksand, og spurte om han ville komme å jamme med oss. Den første dagen var veldig bra, og etter en uke føltes det som vi hadde en plan. Det var noe organisk på gang, og det gikk fort, og etter en måned hadde vi hele albumet ferdig.

Hva er statusen på Chi Cheng?

– Han er hjemme med familien, i koma, men han sover regelmessig og det er noen bevegelser, og alt dette er fremskritt. Behandlingen han får er dyr, og vi håper folk vil hjelpe ham med å donere penger via OneLoveForChi.com .

(De som drar på Deftones-konserten i Oslo på søndag er også med å støtte ham, ettersom en del av billettsalget doneres til Chi.)

Hvordan påvirket Chis situasjon innspillingen av Diamond Eyes?

– Vel, han var ikke med å spille, og vi hadde en ny person å være kreativ med, og det var rart å jobbe uten Chi. Samtidig har vi kjent Sergio lenge, og vi klikket som sagt bra.

Er det fair å si at albumet lyder mer lystig og positivt enn enn de forrige?

– Ja, man kan vel si det. Uten at de forrige har vært negative. Men gjennom årene forandrer livet seg, og det gjelder alle i bandet. Vi har dog fortsatt den samme heavy grooven, kanskje med penere melodier. Jeg tror vi har blitt et bedre band, og vi har det veldig gøy.

Videoen til «Sextape» er lekker. Hvorfor laget dere en slik video? – For å være ærlig så hadde vi så liten tid at vi måtte få til noe kjapt uten at vi var noe særlig involvert. Vi har sett de guttas (ZFCL alias Zak Forrest og Chad Liebenguth) tidligere arbeide, og liker måten de presenterer bilder. Videoen passer bra til låten, som nesten er en magisk lullaby.  

Håhå, hva med «You’ve Seen The Butcher»-videoen. Hvordan var den innspillingen?

– Haha, yeah, det var kult! Du vet, videoer er weird, og de er ofte ikke så morsomme å lage, pluss at de ofte ikke blir slik du vil. Men «You’ve Seen The Butcher» er vår beste video så langt. Vi jobbet med (regissør) Jodeb og snakket mye med ham. Vi kom frem til noe enkelt; Vi som rocker, blandet med blod og halvnakne damer. Det måtte jo bli suksess.

Kritikken til Diamond Eyes er ganske sjukt bra. Er det stas eller er det ikke så viktig?

– Personlig så er jeg interessert i hva folk synes. Da vi var ferdig med innspillingen så visste jeg at vi hadde laget et veldig bra album, og jeg var veldig stolt. Jeg visste også at våre kjernefans ville like musikken, men så viste det seg også at platen skulle få en flott mottakelse av alle. Det føles godt.

Hva kan Norge forvente av Deftones-konserten på Sentrum Scene i Oslo på søndag?

– Oh, man… Det er vanskelig å forklare. Det blir en tur med berg-og-dalbanen. Vi lyder dynamisk, vi dekker det meste. Jeg tror vi aldri har spilt bedre. Norge kan glede seg.

Hør Deftones via WiMP og last ned her. Sjekk ut Lydverkets flotte sak her .
Fun fact:  Frank Delgado forteller oss at han sjeldent blir forvekslet med Frankie Delgado fra The Hills.
Se videoen til «Sextape»!
Denne artikkelen er skrevet av Online.nos samarbeidspartner, ungdomsnettstedet 730.no.
Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: