Skip to content

Byen E Bergen…

november 30, 2010

Byen E Bergen…Bård Ose er forfatter, radiomann, musikkentusiast – og bergenser. Nå har han gitt ut boka ”100 Beste Rockeplater Fra Bergen” (Bodoni Forlag), der han selv har plukket ut og presenterer utvalget. De 100 titlene strekker seg fra 1964 og fram til i dag, fra Nilsen (Helge) til Nilsen (John Olav), ”fra hissige rytmer med sinte tekster til romantiske melodier med enkle ord. Fra sjarmerende amatører til verdensvante proffer” for å si det med forfatterens egne ord.

WiMPs albumliste satt sammen basert på Bård Oses bok finner du her.

Ose har delt boken i en vinyldel med 50 titler, og like mange fra CD-alderen. Mange av særlig de tidligste utgivelsene er ikke tilgjengelig digitalt enda, men vi har samlet et utvalg av albumene Bård Ose mener forsvarer en plass blant de 100 beste fra Bergen. I tillegg til denne lyttervennlige introduksjonen anbefales boka med sine mange gode historier og anekdoter som et naturlig følge.

Pogo Pops er blant bandene som er inne blant de 100 beste både med Pop Trip (1992) og Crash (1993), hvor denne norske – unnskyld bergenske – popklassikeren er hentet fra:

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: