Skip to content

Lillebjørn Nilsen fyller 60 år

desember 21, 2010

Hør ”Stilleste Gutt På Sovesal 1 – WiMP Spesial” her!

I anledning dagen fikk vi lov til å være flue på veggen når Lillebjørn sammen med Jan Erik Vold forteller fra en lang karriere som folkekjær artist og trubadur. Her er en passelig time med kjente og mindre kjente sanger, og et radarpar med mye fint på hjertet.

Stilleste Gutt På Sovesal 12010 var utvilsomt Lillebjørn Nilsens år. Hele Norges visesmed ga ut en av årets største bestselgere med Gitarkameratene (konsertopptaket Kanon!) og gjennomførte en lang rekke solokonserter, blant annet på Rockefeller og under Øyafestivalen.

Komplette Lillebjørn

Etter 60-årsdagen 21. desember samme år, kan han dessuten se tilbake på nok en triumf:  Lillebjørn Nilsen-samlingen Stilleste Gutt På Sovesal 1 består av ti CD-er og en bonus-DVD, samt et essay av Jan Erik Vold. Boksen inneholder alle Lillebjørns studioalbum, remastret i flotte minireplikaer av de originale vinylalbumene, i tillegg til en timelang DVD med en konsert fra P1-scenen, innspilt 2. april 2010. Dette er ikke bare et formidabelt dokument over vår kanskje aller største viseartist, det er også en essensiell del av den norske musikkhistorien – uansett sjanger.

Lillebjørn Nilsen er en av landets aller mest kjente og kjære artister, ofte omtalt som den norske visekongen. Med legendariske opptredener, albumutgivelser, visebøker og gitarbøker var Lillebjørn den som – kanskje mer enn noen annen artist – frontet visebølgen i Norge på 70-tallet. Gjennom en mannsalder har han snekret sanger som har blitt allemannseie: «Far har fortalt», «Tanta til Beate», «Se alltid lyst på livet», «Stilleste gutt på sovesal 1» og «Alexander Kiellands plass», for å nevne bare noen få. Lillebjørn Nilsen har turnert på kryss og tvers i Skandinavia, i Frankrike, Sveits, Belgia, Tyskland, Kina og USA, og har mottatt hele fem Spellemannpriser, enten som soloartist eller som medlem av en gruppe.

Hør ”Stilleste Gutt På Sovesal 1 – WiMP Spesial” her!

Den fantastiske Lillebjørn Nilsen-boksen finner du i Platekompaniets nettbutikk


Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: