Skip to content

Labelfokus: Southern Lord

januar 11, 2011

Southern LordSouthern Lord ble grunnlagt i Seattle i 1998 av Greg Anderson, i utgangspunktet for å utgi sitt eget Thorr’s Hammer. Bandet bestod av blant andre Anderson, Stephen O’Malley (begge senere å finne i Sunn O)))) og norske Runhild Gammelsæter som på det tidspunkt var utvekslingsstudent i Seattle. Anderson og O’Malley dannet etter hennes hjemreise Burning Witch, som ble Southern Lords andre band i stallen.

På 2000-tallet etablerte etiketten seg i manges bevissthet med Sunn O))), som raskt fikk renommé i mange kretser – et band som hørte like mye hjemme på Infernofestivalen som på kunstmusikkscener, med features like gjerne i The Wire som i Kerrang. Japanske Boris, Earth – som i sin tid bidro til å forme Sunn O))) – og utgivelser med mer etablerte band som Saint Vitus bidro også til å sette selskapet på manges radar.

Southern Lord har bemerket seg med sine mange sterke utgivelser innen eksperimentell metall, doom og black metal, helt opp til ferske signeringer med band som Black Breath og Wolves In The Throne Room.

Albumliste: Southern Lord i WiMP.

Reklamer
No comments yet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: